Els nostres tractaments

Els tractaments que realitzem al centre son personals e individualitzats segons la patologia a tractar de la persona. No es mira tant sols la dolència sino tota la persona en global, fem una fisioteràpia integrativa, intentant averiguar el perquè d ela disfunció o patologia del pacient.

FISIOTERÀPIA DE L’ESPORT.

La fisioteràpia en el món de l’esport te cada vegada més relevància, perque cada  vegada practica esport més gent i perquè hi ha més conciència sobre les necesitats del cos humà.

La fisioteràpia esportiva ajuda a les persones a prevenir, curar i/o mantenir un estat òptim de salut per realitzar la seva activitat esportiva i assolir els objectius marcats amb les màximes graranties d’èxit.

FISIOTERÀPIA TRAUMATOLÒGICA

La fisioteràpia traumatològica és una especialitat de la fisioteràpia que tracta les patologies traumàtiques com: fractures, luxacions, poli-traumatismes, patologies traumàtiques múscul, esguinços, artrosis, artritis…

Desprès del diagnòstic mèdic o valoració del fisioteràpeuta es dur a terme una avaluació detallada del pacient i es desemvolupa un protocol d’actuació terapèutic adreçat principalment a:  alleugerir el dolor, reducció de la inflamació, recuperació de la mobilitat i recuperació funcional del pacient.

FISIOTERÀPIA NEUROLÒGICA

És el conjunt de tècniques i tractaments de la fisoteràpia que s’encarrega del tractament de patologies neurològiques centrals periferiques.

El tractament consisteix en l’aplició de diferents tècniques.

L’objectiu principal de tornar, en la mesura possible, la mobilitat normal a aquells pacients que hagin patit un transtorn sensitiu-motor. Això es realitzarà, fonamentalment, mitjançant la inhibició de patrons reflexos anormals de noviment i facilitant, alhora patrons de moviment normal.

QUIROMASSATGE

El massatge s’utilitza per millorar la funció circulatòria, recuperar la mobilitat restringida que existeix entre els teixits afectats, pal-liar i/o reduir el dolor, optimitzar la consciència sensorial, proporcionar suport humà, relaxació i benestar, és a dir que ajuda a la recuperació i manteniment de la salut.

Parlem de massatge terapèutic si ho entenem com a mesura de tractament de malaties i lesions, es considera una tècnica de massoteràpia que s’engloba  dins la fisioteràpia i que consisteix en una sèrie de maniobres manuals dirigides a tractar les molèsties o lesions que han estat prèviament diagnosticades. El quiromassatge també port ser: descontracturant, relaxant, pre-postcompetició anticel-lulitic i drenant o detoxificant.

FISIOTERÀPIA PER EMBARASSADES

la fisioteràpia té un paper innovador molt destacat amb l’ús de tèniques de rehabilitació en aquest camp.

Hi ha tractaments per a diferents simptomatologies i patologies, com poden ser: pre-pospart, associades a l’aparell uninari, digestiu, afeccions ginecològiques, musculatura abdominal, sòl pelvià.

… Si la medicina és la ciència que dona anys a la vida, la Fisioteràpia és la ciència que dona vida als anys.

ACUPUNTURA

L’acupuntura és uan tècnica de tractament, basada en la medicina xinesa. Aquesta medicina és una medicina tradicional, lligada i fidel reflex de la cultura que l’ha creat.

En els darrers temps, els estudis científics en referència a l’acupuntura, han demostrat que l’acupuntura té un efecte important en el sistema nerviós i pereifèric i que també, seguint les bases de la neurofisiologia, es poden dissenyar tractaments efectius amb aquestes bases.

AURICULOTERÀPIA

Aquesta tècnica treballa a través del sistema neuro-vegetatiu de la persona. Al pavelló auditiu hi ha prop de 200 punts, la orella es connecta energèticament amb el cos a través dels meridians Yang, per tant l’auriculoteràpia diagnostica i regula al mateix temps. Cada punt reactiu o dolorós, comença a equilibrar-se en el moment en que és estimulat amb agulles d’acupuntura especials.

Es treballen determinats punts que , en ser estimulats, envien la informació als centres nerviosos del cervell, activant els mecanismes naturals  del cos per corregir el bloqueig i equlibrar-se.

VENTOSES o CUPPING

La teràpia amb ventoses o cupping és una excel-lent eina per a desbloquejar la musculatura. Partim de la base que hi ha dolor, existeix un estancament de sang-energia-calor a la zona.

Podem aplicar ventoses a bona part del cos. La medicina Xinesa divideix l’esquena amb tres parts:

  • superior – emocional
  • mitjana – digestiva
  • inferior – energia vital

MOXIBUSTIÓ

És una teràpia de medicina tradicional xinesa que fa servir moxa, o herba del gènere artemísa. És important en la medicina tradicional de la Xina, Japó, Corea, Vietnam, Tibet i Mongòlia. Normanlment, es deixa envellir l’artemísa i se’n fa un cigar, els practicants cremen aquest cigar.

Es pot fer servir amb acupuntura o de vegades es crema sobre la pell dels pacients

… Tota malaltia obeeix a un desequilibri entre yin i yang

HIPOPRESIVES

PRE-POSTPART

REDUCACIÓ POSTURAL

FIBROSIS DIACUTÀNEA O GANXO

És el metode apropiat de fisioteràpia per al tractament de àlgies mecàniques del sistema locomotor per la destrucció d’adherencies i irritant corpucles inter-aponeurótics o aplicats a la pell.

Avui en dia la tècnica es realitza amb ganxos que estan fets d’acer inoxidable i cada ganxo té una cirvatura diferent que permeten assolir els relleus anatòmics múltiples que són entre la pell i l’estructura a ganxejar.

KINESIOTAPING

És una mena de cinta adhesiva de diferents colors i trames encreuades que s’utilitza en fisioteràpia en esportistes perquè els seus efectes de drenatge, distensió o subjecció, facilitin la recuperació de músculs, lligaments i tendons

TRACTAMENTS DE L’ATM

L’articulació temporo-mandibular, ATM, és la zona on la mandíbula s’uneix a la base del crani, la qual permet les funcions de la masticació.

En condicions normals no ha de fer mal.

DRENATGE LIMFÀTIC

El drenatge limfàtic és un tipus de massatge molt sua que es fa amb moviments rítmics i que actua directament sobre el sistema limfàtic.

Afavoreix l’eliminació de líquids al mateix temps que ajuda a mantenir el sistema immunitari. A més, activa la circulació i millora el aspecte de la pell

PARAFINNA: Per mans amb artrosis

És el mètode de termoteràpia superficial triat per el tractament de dolor i seqüeles traumàtiques de les mans.

Un bany de parafinarelaxa els músculs, alleuja els espasmes i contractures, així com suavitza la pell resseca i esquerdada, brindant millora alhora en els casos de artritis, tecnosivitis o bursitis.

FISIOESTÈTICA

La fisioestètica és la branca de la fisioteràpia que s’encarrega de la prevenció, promoció i rehabilitació del sistema tugmentàri (format principalment per pell) la convinació de la salut i l’estètica.

Aquesta especialització és molt recent i sorgeix de convinar el correcte funcionament del cos humà i l’objectiu de corretgir imperfeccions sense deixar de banda la salut.

Hi ha molts tipus de tractaments al ACUS fem:

Massatge anticel.lulitic, reductor o reafirmant ( personalitzat sempre en cada cas)
Massatge amb algues reductores
Massatge amb fangs calents per dolor de genolls.
Massatge amb benes fredes especial per messos de calor.
Drenatge limfàtic manual.
Massatge facial .
Exfoliant corporal i facial.